Geen kilometerheffing als kastjes te kraken zijn

Geen kilometerheffing als kastjes te kraken zijn

Desktops & monitoren

Geplaatst: 2 december 2009 - 09:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:33

Het inbouwen van registratiekastjes voor de kilometerheffing gaat niet door als blijkt dat deze te eenvoudig zijn te saboteren, stelt Minister Eurlings van Verkeer. De minister zegt dat hij het de komende jaren uitvoerig wil testen.

Het inbouwen van registratiekastjes voor de kilometerheffing gaat niet door als blijkt dat deze te eenvoudig zijn te saboteren, stelt Minister Eurlings van Verkeer.De minister zegt dat hij het de komende jaren uitvoerig wil testen. "Mocht in die testfase blijken dat de kastjes niet fraudebestendig zijn, dan komt de kilometerprijs er niet", zegt hij in De Telegraaf.

Diverse beveiligingsexperts hebben al gewaarschuwd dat de in te bouwen kastjes simpel te zijn te kraken. Het aantal gereden kilometers is van buitenaf te manipuleren met behulp van software en een laptop. Het adequaat beveiligen van dergelijk misbruik leidt volgens de experts tot een kat-en-muisspel tussen krakers en beveiligers dat de kastjes onevenredig duur maakt.

De minister is echter nog niet helemaal overtuigd en vraagt zich af hoe iemand nu al kan zeggen dat het kastje te kraken is, terwijl het nog niet eens bestaat. Hij verwijst naar Duitsland, waar het vrachtverkeer al veilig met kastjes rijdt.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000