Foutje! PvdA stemt voor uitzondering netneutraliteit

Foutje! PvdA stemt voor uitzondering netneutraliteit

Desktops & monitoren

Geplaatst: 22 juni 2011 - 05:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:05

De stemming over de Telecomwet en netneutraliteit is uitgesteld tot vandaag omdat de PvdA per ongeluk voor een uitzondering op netneutraliteit stemde. De uitzondering heeft betrekking op internetfilters die zijn toegestaan op grond van ideologische motieven.

Netneutraliteit houdt kortweg in  dat bedrijven niet mogen bepalen welke internetdiensten consumenten wel of niet mogen gebruiken.Het voorstel voor deuitzondering op de wet komt van de SGP/CDA. Volgens dit voorstel mogen websites in bepaalde gevallen wel geblokkeerd worden. Een internetter mag dan via de provider vragen om een blokkade van bepaalde websites. Providers mogen niet zelf applicaties en websites blokkeren zonder een expliciet verzoek van de internetter.

Stemming opgeschort naar vandaag
Doordat de PvdA per ongeluk voor stemde en ook de VVD voor het amendement stemde, ontstond er een meerderheid. De stemming kon niet worden teruggedraaid omdat dat enkel is toegestaan op grond van technische storingen. Besloten werd om de stemming stil te leggen en uit te stellen tot vandaag. Het gaat dan puur om de stemming, het voorstel  van de SGP/CDA wordt niet opnieuw behandeld.

Onherstelbare fout
Volgens Bruno Braakhuis van GroenLinks is de fout niet meer te herstellen en moet er gekeken worden of er later een nieuw voorstel kan worden ingediend om deze fout te herstellen. Een andere mogelijkheid is dat de Eerste Kamer een stokje steekt voor deze uitzondering maar dat kost tijd aldus Braakhuis.

[Via: Nu.nl]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000