Floppy met zeldzame handtekening Steve Jobs te koop

© CIDimport

Floppy met zeldzame handtekening Steve Jobs te koop

Desktops & monitoren

Geplaatst: 27 november 2019 - 07:43

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:50

Redactie

Een floppy met daarop de handtekening van wijlen Apple-oprichter Steve Jobs wordt momenteel geveild. Veilinghuis RR Auction verwacht er minstens 7.500 dollar voor te krijgen, een bedrag dat waarschijnlijk ruimschoots wordt overschreden.

Het hoogste bod staat op moment van schrijven op zo'n 5.000 dollar. De software op de floppy betreft Macintosh System Tools 6.0, een versie van het besturingssysteem voor Macintosh-computers uit 1988. De diskette lijkt al geregeld van eigenaar te zijn verwisseld. De handtekening van Jobs is enigszins uitgesmeerd. Hoe 'ie in handen is gekomen van RR Auction, wordt niet gezegd.

Voorwerpen die gesigneerd zijn door Steve Jobs, zijn veel geld waard. Jobs zou zijn handtekening niet graag zetten om te benadrukken dat Apple-producten een 'team effort' waren. Als gevolg zijn er relatief weinig gesigneerde items in omloop. Schaarste zorgt ervoor dat de objecten die er wél zijn, snel in prijs oplopen. Sterker nog, de handtekening van Jobs is het meest waard van iedereen

Veel waard

Onlangs ging een door Jobs gesigneerde editie van het blad Newsweek voor omgerekend zo'n 45.000 euro onder de hamer. Destijds hoopte (overigens hetzelfde) veilinghuis er minimaal 1.000 dollar voor te krijgen. Dat belooft dus nog wat voor het bedrag waarvoor de diskette die nu wordt aangeboden, uiteindelijk wordt verkocht.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000