Flash player verbetert videoweergave

Desktops & monitoren

Geplaatst: 18 november 2009 - 09:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:44

Adobes vernieuwde Flash player heeft verbeterde afspeelfunctionaliteit voor hd-video.

Adobes vernieuwde Flash player heeft verbeterde afspeelfunctionaliteit voor hd-video. De nieuwe bèta versie zorgt voor een optimale beeldkwaliteit bij het browsen naar flash-geanimeerde pagina's, en (hd-)video.

Flash player 10.1 maakt gebruik van nieuwe http streaming-functionaliteit en gebruikt de hardware ondersteuning van H.264 decoders in GPU's voor video op Windows pc's en notebooks.

Volgens AMD gebruikt Flash 10.1 de ATI streamtechnologie voor het versnellen van videoweergave en verminderd zo het cpu-gebruik. Ook Nvidia laat zich niet onbetuigd en zorgt samen met Adobe voor optimale ondersteuning van Flash 10.1 door de GPU. Zelfs netbooks met een Nvidia Ion grafische chip zouden nu geen moeite meer mogen hebben met full hd 1080p flash video, zoals die nu ook via YouTube wordt aangeboden.
Adobes Flash 10.1 player beta versie voor Windows is nu al te downloaden als prerelease. Voor mobiele apparaten als Palm of Android smartphones zal de Flash 10.1 player pas begin volgend jaar uitkomen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000