Firefox 3.6 is vertraagd. Komt nu in 2010

Firefox 3.6 is vertraagd. Komt nu in 2010

Desktops & monitoren

Geplaatst: 29 december 2009 - 07:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:18

Het ziet er naar uit dat Firefox 3.6 zijn komst in 2009 zal missen, wel zal de browser begin 2010 verschijnen. Op dit moment is een van de laatste bètas (5) beschikbaar. De beperkte vertraging heeft wel zijn weerslag op de planning van de toekomstige releases. Zo heeft Mozilla de planning voor Firefox 3.7 en  4.0  ook al aangepast.

Het ziet er naar uit dat Firefox 3.6 zijn komst in 2009 zal missen, wel zal de browser begin 2010 verschijnen. Op dit moment is een van de laatste bètas (5) beschikbaar.

De beperkte vertraging heeft wel zijn weerslag op de planning van de toekomstige releases. Zo heeft Mozilla de planning voor Firefox 3.7 en  4.0  ook al aangepast. Als  Firefox 3.6 er eenmaal is dan zal Firefox 3.7 niet zoveel achter lopen.  Het bevat maar een beperkt aantal incrementele wijzigingen. Voor de volgende grote veranderingen in de nieuwe Versie 4.0 zullen we vermoedelijk tot 2011 moeten wachten.

Ondanks de vertraging wordt er door Mozilla al hard gewerkt aan Firefox 3.7 en 4.0. Firefox 3.7 komt met een beperkt aantal updates en een licht gewijzigd uiterlijk. De grote wijzigingen en nieuwe functionaliteit zijn voorbestemd voor versie 4.0.

Een belangrijke toevoeging voor Firefox 4.0 zal Jetpack zijn. Een voorziening die nu al in experimentele uitvoering bestaat, maakt het mogelijk om eenvoudig extensies te maken in html en javascript. Ook bovenaan het lijstje staat Weave, die moet zorgen voor het synchroniseren van Firefoxinstallaties tussen verschillende pc's. Een functie waar in andere browsers ook al aan gewerkt wordt.

Belangrijke doelstellingen zijn ook een nieuwe Gecko rendering-engine met meer HTML5 en CSS 3 ondersteuning en niet onbelangrijk snelheidsverbeteringen. Doelstelling is het verbeteren van de opstartsnelheid met 25%.

Ander belangrijk punt is Electrolysis. Dit project zal Firefox in verschillende processen splitsen: één voor de gebruikersinterface, één voor de plug-ins en één voor iedere tab. Net als bij Chrome zal een crash in een van de tabs niet de hele browser laten crashen. Naar verwachting zal Electrolysis Firefox sneller en een stuk stabieler maken.

Vermoedelijk zal Firefox 4.0 ook meer op Chrome gaan lijken met duidelijke tabs boven aan het venster en een uitgebreide "home" tab. Voordat Firefox 4.0 verschijnt zullen er vast nog significante updates van Chrome en Safari uitkomen en wellicht zelfs een nieuwe Internet Explorer 9. Er is dus een hoop te beleven in de browsercompetitie.

Via: Webmonkey

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000