© CIDimport

Eerste GIF de ruimte in

Geplaatst: 18 juni 2013 - 07:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:47

Redactie ID.nl

De eerste GIF wordt vandaag de ruimte ingeschoten en dan hebben we het niet over giftige stoffen maar over een animated GIF. De animated GIF is onderdeel van de Lone Signal METI (Messaging Extra Terrestrial Intelligence) experiment. De animated gif wordt 17,6 lichtjaren de ruimte ingezonden in de hoop dat het opgepikt wordt door buitenaards leven.

Het Gliese 526 zonnestel is de reisbestemming waar de animated GIF naar wordt verstuurd omdat het een zonnestelsel is waar leven mogelijk zou kunnen zijn. Het ligtook relatief dicht bij de aarde, 'relatief' want de afstand is zo’n 17,6 lichtjaren.

Humans Watching Digital Art

Het Lone Signal METI project maakte het mogelijk voor mensen om hun boodschap via de website in te zenden. Op de website kun je al eerdere boodschappen zien die in de ruimte zijn uitgezonden. Deze keer is er voor het eerst voor een animated gif gekozen met de titel: Humans watching Digital Art. De GIF van Kim Asendorf is niet super spannend is het niet en het is nu ook bepaald geen samenvatting van de mensheid. Maar goed, er zijn ergere voorbeelden te bedenken. Als we de animated gif van de

de ruimte in zouden sturen dan hebben we wellicht binnen de kortste keren mot met buitenaards leven. 

Eerste GIF de ruimte in-15082296

© CIDimport

Humans watching Digital Art, 2011

Hoe je ‘GIF’ goed uitspreekt

We zijn benieuwd of buitenaardse wezen wel weten hoe ze GIF moeten uitspreken. Op aarde was dat lange tijd een punt van discussie onder Engelstalige sprekers. Volgens  PC Mag geven de meeste Engelstalige pc-gebruikers de voorkeur aan ‘jif’ (spreek uit: 'djif') terwijl Mac-gebruikers juist vaker de harde ‘g’ gebruiken  en ‘gif’ zeggen.

Steve Wilhite ontwikkelde de standaard in 1987 en ontving  afgelopen maand een Webby Award. Het is gebruikelijk om de toespraak bij het ontvangst van de prijs in 5 woorden te geven. Steve Wilhite deed dat, hoe kan het ook anders, via een animated gif waarin hij op ludieke wijze uitsluitsel geeft over de correcte uitspraak:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten