Duizenden iPhones gestolen uit pakhuis in België

Duizenden iPhones gestolen uit pakhuis in België

Desktops & monitoren

Geplaatst: 18 november 2009 - 12:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:43

Apple's smartphone is behoorlijk populair. Dat heeft Mobistar ook gemerkt: de Belgische provider moet een groot aantal klanten teleurstellen, omdat de levering van iPhones langer gaat duren dan verwacht. De reden?

Apple's smartphone is behoorlijk populair. Dat heeft Mobistar ook gemerkt: de Belgische provider moet een groot aantal klanten teleurstellen, omdat de levering van iPhones langer gaat duren dan verwacht. De reden? Dieven maakten zo'n 4000 iPhones buiten uit een pakhuis.

Dieven hebben een gat in het dak van het pakhuis gemaakt, waardoor ze precies boven de kratten met iPhones uitkwamen. De politie vermoedt dan ook dat het om een 'inside job' gaat. Het pakhuis stond op naam van Ceva Logistics, dat het transport voor Mobistar regelt. Volgens de Belgische politie hebben de dieven tussen de 3000 en 4000 iPhones buitgemaakt. De dieven kunnen hun lol op met de smartphones: in België wordt de iPhone zonder simlock verkocht, waardoor de smartphones makkelijk door te verkopen zijn in andere landen. In België zijn de gestolen iPhones overigens geblokkeerd op het Mobistar-netwerk op basis van het serienummer.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000