Drie zaken om rekening mee te houden bij aanschaf van een printer

Drie zaken om rekening mee te houden bij aanschaf van een printer

Desktops & monitoren

Geplaatst: 12 november 2015 - 08:48

De juiste printer aanschaffen is niet altijd even makkelijk. De afdrukbehoeften van kleine bedrijven of thuiskantoren verschillen vaak nogal ten opzichte van die van grotere ondernemingen. En wie minder vertrouwd is met printertechnologie en –terminologie is het vaak lastig om de juiste afwegingen te maken. We zetten de drie belangrijkste factoren op een rij.

  Dit is een partnerproductie. Lees hier wat dit betekent.

 

 

1. Kosten

Kleine ondernemers letten meestal vooral op de aanschafkosten. Maar dat is slechts een klein deel van de totale kosten gedurende de levensduur van een printer. Het is een publiek geheim dat de aanschafsprijs van printers meestal bewust zo goedkoop en verleidelijk mogelijk wordt gemaakt, terwijl dat wordt terugverdiend met de verkoop van inkt.

Een beter uitgangspunt om de werkelijke kosten te bepalen zijn de kosten per pagina (CPP) en de totale eigendomskosten (TCO). De kosten per pagina kunnen eenvoudig worden berekend door de totale kosten van een inktcartridge te delen door het paginarendement. De totale eigendomskosten zijn iets gecompliceerder om uit te werken aangezien verschillende factoren een rol spelen bij de berekening. De maandelijkse afdrukkosten kunnen worden berekend door een afzonderlijke schatting te maken voor het aantal afgedrukte pagina´s per maand in kleur en zwart-wit, en vervolgens beide resultaten te vermenigvuldigen met het relevante CCP-getal. Tel deze twee getallen bij elkaar op, en vermenigvuldig het resultaat met de geschatte levensduur van de printer. Als dit getal vervolgens wordt opgeteld bij de kosten van de printer zelf, is het resultaat de totale eigendomskosten (TCO). Dit is een veel betere manier om de werkelijk prijs van een printer te berekenen.

 

2. Gebruiksgemak en betrouwbaarheid

Een printer die het laat afweten op cruciale momenten kan een grote kostenpost vormen voor kleine ondernemers. Zij moeten voortdurend offertes produceren, evenals verkoop- en marketingmateriaal en financiële rapporten. Deze kleine ondernemers hebben zelden een reserveprinter beschikbaar en al zeker geen on-site IT-ondersteuning wanneer een printer kuren vertoont. Kies daarom altijd voor een printer met een garantie van ten minste één jaar of 30.000 pagina´s.

Eenvoud is eveneens belangrijk. De installatie van de printer en aansluiting op een computer moet eenvoudig en intuïtief zijn, met gebruiksvriendelijke functies die eenvoudig te bedienen zijn. Voor een goede ondersteuning bij deze beslissing is het raadzaam productbesprekingen in de media te lezen, de website van de fabrikant te bezoeken of sociale mediakanalen zoals YouTube te raadplegen.

 

3. Specifieke vereisten

Het aanbod van printers op de markt is enorm, en veel printers bieden functies die overbodig zijn voor kleine bedrijven of thuiskantoren. Is afdrukken in kleur bijvoorbeeld belangrijk en is er behoefte aan een scan- en kopieerfunctie? Daarnaast moet de printer ook de juiste omvang hebben voor de bedoelde ruimte; de grotere modellen zijn meestal onpraktisch voor veel kleine kantoren.

De nieuwe Epson EcoTank-serie is ontworpen voor gebruikers met een klein bedrijf of thuiskantoor. Dit zijn de eerste merkprinters die worden geleverd met navulbare inkttanks, inclusief 4 inktflessen van 70 ml, die voor de meeste gebruikers genoeg inkt bevatten voor twee jaar en een enorm bedrag kunnen besparen op de afdrukkosten. Deze nieuwe reeks inkjetprinters met extra hoge capaciteit combineren betaalbaarheid met gebruiksgemak, kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze kunnen draadloos bediend worden, bevatten de geavanceerde Micro Piezo-printkoptechnologie voor uitstekende afdrukken en bieden garantie tot 50.000 pagina´s. Naar schatting kunnen deze printers een gemiddelde besparing van 70% opleveren in de totale eigendomskosten (TCO), en dit maakt ze ideaal voor kleine ondernemers.

Ben jij benieuwd geworden naar deze printer en zijn mogelijkheden? Kijk dan op onze website of ga naar:


http://www.epson.nl/ecotank

 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000