Dit zijn de 5 belangrijkste verschillen tussen de iPhone 13 en iPhone 12

Dit zijn de 5 belangrijkste verschillen tussen de iPhone 13 en iPhone 12

Desktops & monitoren

Geplaatst: 23 mei 2022 - 05:03

Aangepast: 20 september 2022 - 07:44

Twijfel je tussen de aanschaf van een Apple iPhone 13 en een iPhone 12? Dan is het goed om te weten in welke opzichten de smartphones van elkaar verschillen. Computer Idee zet de vijf belangrijkste verschillen tussen de toestellen onder elkaar.

Dit zijn de 5 belangrijkste verschillen tussen de iPhone 13 en iPhone 12

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mobiel.nl.

Kleinere notch, hogere helderheid

Qua ontwerp is de iPhone 13 een typische iPhone, wat ook betekent dat hij veel lijkt op de iPhone 12 van het jaar ervoor. Apple heeft echter interessante verbeteringen doorgevoerd. Zo is de notch met Face ID-gezichtsbeveiliging twintig procent smaller, waardoor de zwarte balk minder opvalt in het scherm. Het scherm zelf is ook vernieuwd en kan een stuk feller dan het scherm van de iPhone 12. Die hogere piekhelderheid is vooral handig als je op een zonnige dag op je iPhone kijkt, want dan kun je een WhatsAppje of foto beter zien.

Nieuwere processor en langere accuduur

De iPhone 13 is ook sneller en energiezuiniger dan zijn voorganger, wat te danken is aan de nieuwe ingebouwde Apple A15 Bionic-processor. Dat merk je ook bij het spelen van zware games. En omdat Apple een grotere accu in de iPhone 13 stopt, gaat de smartphone langer mee dan de iPhone 12. Apple claimt een accuduur die 2,5 uur langer is – best veel op één dag gebruik.

Meer werk- en opslaggeheugen

Naast een krachtigere processor heeft de iPhone 13 ook aanzienlijk meer werk- en opslaggeheugen dan de iPhone 12. Zo is het werkgeheugen vergroot van 4 GB naar 6 GB, waardoor je soepeler wisselt tussen recent gebruikte apps en games. En het instapmodel van de iPhone 13 beschikt over 128 GB opslaggeheugen, waar de goedkoopste iPhone 12 slechts 64 GB geheugen heeft. Je kunt dus meer foto’s, video’s, apps en andere gegevens op de iPhone 13 kwijt. Natuurlijk kun je beide iPhones tegen een meerprijs kopen met meer ingebouwd opslaggeheugen. Goed om in je achterhoofd te houden, want op een iPhone kun je het geheugen niet zelf vergroten. 

Betere camera’s

Ook de camera’s van de iPhone 13 zijn beter dan die van de iPhone 12. Dat komt deels omdat Apple een geavanceerdere sensor gebruikt – die ook in de iPhone 12 Pro zit – maar vooral omdat de camerasoftware geoptimaliseerd is. Met de iPhone 13 kun je daarom nieuwe filmmodi gebruiken, waaronder een bioscoopmodus die tijdens het filmen automatisch de focus verlegt van de ene naar de andere persoon.

Jaar langer updates

Het vijfde en laatste grote verschil tussen de iPhone 13 en iPhone 12 is de periode van softwareupdates. Omdat de iPhone 12 een jaar ouder is, stopt Apple een jaar eerder met de updates dan voor de iPhone 13. Of je daar in de praktijk iets van gaat merken, hangt af van hoe lang je met de iPhone wil doen. De iPhone 12 krijgt updates tot zeker het najaar van 2025, de iPhone 13 tot het najaar van 2026.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000