DisplayLink gaat over op usb 3.0

Desktops & monitoren

Geplaatst: 28 december 2009 - 09:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:19

Displaylink het bedrijf dat de chips maakt om monitoren via een usb-verbinding aan te sturen zal op de komende CES een nieuwe versie van zijn technologie demonstreren die werkt met de nieuwe usb 3.0 superspeed interface. De nieuwe chip gebruikt de sterk vergrootte bandbreedte van maximaal 4,8 Gbps in vergelijking tot de 480 Mbps die tot nu toe met usb 2.0 beschikbaar was.

Displaylink het bedrijf dat de chips maakt om monitoren via een usb-verbinding aan te sturen zal op de komende CES een nieuwe versie van zijn technologie demonstreren die werkt met de nieuwe usb 3.0 superspeed interface.

De nieuwe chip gebruikt de sterk vergrootte bandbreedte van maximaal 4,8 Gbps in vergelijking tot de 480 Mbps die tot nu toe met usb 2.0 beschikbaar was. Zo wordt het doorgeven van video met hogere resolutie mogelijk. De nieuwe chips zullen beelden van 3D games en video zonder flikkeren kunnen weergeven. De DisplayLink technologie wordt gebruikt in pc's om meerdere monitoren aan te kunnen sluiten, gebruik makend van slechts één videokaart. We kennen de DisplayLink vooral van monitoren die door Samsung verkocht worden, ook worden de chips veel toegepast in dockingstations en portextenders voor notebooks.

Via: ComputerWorld

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000