Dell komt met 29 inch ultra-wide monitor

Dell heeft een 29 inch ultra-wide monitor uitgebracht. Deze geeft full HD panoramabeelden weer in de beeldverhouding 21:9. De monitor is nu te koop via de website van Dell.

De Dell UltraSharp U2913WM monitor (toegegeven, het is een hele mond vol) staat nu klaar in de Nederlandse webshop van Dell. Hij is op dit moment nog zo nieuw dat de webshop gedeeltelijk de specificaties in het Engels heeft staan. De monitor heeft een beelddiagonaal van maar liefst 73 centimeter (29 inch) en geeft de beelden weer in een full HD resolutie van 2560 x 1080 pixels. De beeldverversingssnelheid is 60 hertz.

Vooral professionele multitaskers zullen heel blij worden van deze monitor. Vaak werken deze met meerdere beeldschermen tegelijk om al hun documenten of programma's goed te kunnen overzien. Door de 21:9 beeldverhouding kunnen documenten en programma's met de U2913WM-monitor nog beter naast elkaar worden geplaatst dan bij de inmiddels traditionele 16:9 monitoren.

De monitor is in hoogte verstelbaar en kan eventueel aan de wand worden bevestigd in zowel landscape- als portrait-mode. Verder is hij voorzien van de aansluitingen DisplayPort 1.2/ mini-DisplayPort, dp-out, hdmi, dvi-d (hdcp), vga en 4 usb 3.0 poorten.

De prijs van € 773,19 inclusief BTW is momenteel toch nog wel even schrikken geblazen. Hopelijk wordt dit bedrag in de toekomst snel lager, zodat hij ook voor iedere multitaskende thuiswerker bereikbaar wordt.

Voorlopig is het goedkoper om met twee goedkopere ouderwetse breedbeeldmonitors te werken. Maar dan kijk je tussen de schermen wel tegen een dikke rand aan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000