De meest voorkomende Windows 7-overstapproblemen

De meest voorkomende Windows 7-overstapproblemen

Desktops & monitoren

Geplaatst: 18 december 2009 - 09:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:21

Een Amerikaans helpdesk-bedrijf heeft geïnventariseerd met welke klachten mensen die overstappen naar Windows 7 het meest bij hen aankloppen.

Een Amerikaans helpdesk-bedrijf heeft geïnventariseerd met welke klachten mensen die overstappen naar Windows 7 het meest bij hen aankloppen. Daarbij blijkt het in één op de drie gevallen al bij de installatie niet (helemaal) goed te gaan.

Volgens Vishal Dhar, eigenaar van de helpdesk, komt het vooral opvallend veel voor dat de installatie als het ware bevriest op het moment dat er op het scherm 62% completed staat. Daarnaast meldden veel mensen dat ze na installatie programma's als Movie Maker, Messenger en Photo Gallery kwijt zijn. Dat is logisch: die zitten namelijk niet meer in Windows 7 en moeten opnieuw gedownload worden. Maar veel mensen bleken dit vooraf niet te weten.

Hieronder staan de tien meest voorkomende klachten die de helpdesk gekregen heeft.

1Installeren gaat niet (goed)31%2Ontbrekende applets of componenten26%3Aero-thema werkt niet14%4Dvd-drive niet gevonden8%5Verborgen extensies6%6Te veel minidumps6%7Problemen met Aero snap3%8iPhone synchroniseert niet met Windows2%9Standaard iconen worden zomaar veranderd2%10Problemen met de taakbalk1%

Overigens willen we nog wel even benadrukken dat het bedrijf alleen klachten van klanten heeft geïnventariseerd; van mensen die dus problemen hebben ondervonden. Heel veel overstappers zullen geen klachten hebben ondervonden, maar die mensen komen in dit onderzoek niet naar voren.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000