Bloggen in 2007 over hoogtepunt heen

© CIDimport

Bloggen in 2007 over hoogtepunt heen

Geplaatst: 15 december 2006 - 08:12

Aangepast: 19 september 2022 - 12:44

Redactie ID.nl

Het toonaangevende analysebedrijf Gartner voorspelt dat het aantal bloggers in de eerste helft van volgend jaar een hoogtepunt zal bereiken. Daarna gaat de populariteit van bloggen afnemen.Volgens Gartner zullen in de eerste zes maanden van volgend jaar ruim 100 miljoen mensen actief een blog bijhouden. Daarna zal dat aantal alleen maar afnemen. Verklaring voor die afname?

Bloggen in 2007 over hoogtepunt heen

Het toonaangevende analysebedrijf Gartner voorspelt dat het aantal bloggers in de eerste helft van volgend jaar een hoogtepunt zal bereiken. Daarna gaat de populariteit van bloggen afnemen.

Volgens Gartner zullen in de eerste zes maanden van volgend jaar ruim 100 miljoen mensen actief een blog bijhouden. Daarna zal dat aantal alleen maar afnemen. Verklaring voor die afname? De meeste mensen die geïnteresseerd zijn in het fenomeen bloggen zullen rond die tijd óf al aan het bloggen zijn, of er alweer mee gestopt zijn. Het aantal stoppers zal derhalve groter zijn dan het aantal mensen dat met bloggen begint - en dus is deze internettoepassing eind volgend jaar over zijn hoogtepunt heen, aldus Gartner.

Het bureau becijferde ook dat er wereldwijd inmiddels al meer dan 200 miljoen mensen zijn die ooit een blog bijhielden maar er daarna mee gestopt zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten