Bende internetoplichters opgerold door Europol

Bende internetoplichters opgerold door Europol

Desktops & monitoren

Geplaatst: 26 maart 2014 - 11:32

De politie heeft een bende opgerold die via het internet honderden mensen heeft opgelicht in 15 landen, waaronder Nederland. Dat heeft Europol bekendgemaakt. De internationale politieorganisatie werkte in het onderzoek samen met de Poolse politie en de veilingsite eBay.

Huiszoekingen in Polen

De twee hoofdverdachten zijn opgepakt in Polen. Het is nog onduidelijk hoe groot de criminele bende was, hoeveel aanhoudingen er in totaal zijn verricht en in welke landen dat is gebeurd. Tijdens huiszoekingen in Polen heeft de politie afgelopen week laptops, auto’s en mobieltjes in beslag genomen.

Een pakket met bakstenen

De bende bood op eBay Apple Mac-computers en andere elektronische apparatuur aan. De klanten kregen na betaling niets, of kregen een pakket gevuld met bakstenen, groente of fruit toegestuurd. De gedupeerden wonen in landen als Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Canada en India. Hoeveel Nederlanders het slachtoffer zijn geworden, is onbekend. 

Bron: ANP

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000