Archos maakt eigen slimme horloges

Desktops & monitoren

Geplaatst: 31 december 2013 - 10:57

Ook de Franse elektronicafabrikant Archos heeft plannen om zich in de smartwatch-markt te storten. Het bedrijf kondigt verschillende modellen aan, die vanaf 2014 verkrijgbaar zijn.

Archos blijft over de specificaties en de verschillen tussen de horloges nog vaag, maar maakt zelf de vergelijking met de smartwatches van Pebble. Deze voorloper is met 300.000 verkochte horloges momenteel marktleider. Een Pebble-horloge kost 150 dollar, daar waar Archos richt op minder dan honderd dollar voor het goedkoopste model.

Een smartwatch communiceert met je mobiele telefoon of tablet, om zo informatie als inkomende e-mails direct leesbaar te maken vanaf je pols. Ook zijn er apps op te laden en games op te spelen. De horloges van Archos worden ontwikkeld voor Android en iOS telefoons/tablets, waarbij 'eenvoud' en 'functionaliteit' de sleutelwoorden zijn.

Het bedrijf deelt meer informatie tijdens de komende Consumer Electronics Show, die van 7 t/m 10 januari wordt gehouden in Las Vegas.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000