Apple wil $536 miljoen extra van Samsung

Apple wil $536 miljoen extra van Samsung

Desktops & monitoren

Geplaatst: 19 december 2012 - 11:23

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:03

Apple verloor deze week een rechtszaak tegen Samsung waarin een verkoopverbod in de VS werd geëist op 26 Samsung-apparaten. De rechter ging niet akkoord met een verkoopverbod en nu wil Apple meer schadevergoeding: Ruim een half miljard dollar bovenop de 1 miljard die eerder al was geëist.

Rechter Lucy H. Koh besloot dat de inbreuk van Samsung op patenten van Apple maar een klein onderdeel vormde van de Samsung-toestellen en daardoor een totaal verbod niet in verhouding stond. Ook zou het niet in het belang zijn van de consument als al die toestellen van de markt zouden moeten verdwijnen.  

Apple wil nu 536 miljoen dollar extra schadevergoeding terwijl Samsung juist $600 miljoen minder wil betalen. Koh moet hier nog een definitief oordeel over vellen. In 2014 hoeft zij zich ook niet te vervelen want Apple en Samsung zijn alweer bezig met rechtszaken op basis van de Galaxy S3 en iPhone 5.

[Via: BusinessInsider]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000