Apple waarschuwt voor nep-opladers

Desktops & monitoren

Geplaatst: 26 juli 2013 - 07:02

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:33

Apple waarschuwt Chinese Apple-gebruikers om geen nep-opladers te gebruiken maar enkel de officiële usb-laders van Apple zelf. Apple doet de oproep op de Chinese Apple-website n.a.v. een eerder incident waarbij een vrouw overleed toen ze de iPhone gebruikte terwijl die aan de oplader hing.

Eerder berichtten we over een Chinese vrouw die werd gelektrocuteerd. Of de oplader die de vrouw gebruikte nep was, weten we nog niet, het onderzoek loopt nog. Het feit dat Apple nu waarschuwt voor nepladers kan er wellicht op wijzen dat dit de boosdoener is geweest van het dodelijke ongeval. Een beveiligingsbedrijf dat ook certificaten verstrekt waarschuwde al eerder voor nep usb-laders die volgens het bedrijf van slechte kwaliteit zijn en gevaarlijke defecten kunnen vertonen.

Apple heeft op de website plaatjes gezet van hoe de officiële laders er voor de verschillende producten uit behoort te zien, zoals hieronder de oplader voor de iPhone 5.

De originele iPhone 5-oplader in China

[Via: CNet]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000