Apple iPhone 3GS uitgeroepen tot beste product 2009

© CIDimport

Apple iPhone 3GS uitgeroepen tot beste product 2009

Geplaatst: 2 december 2009 - 09:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:33

Redactie

De Nederlandse vakpers heeft de iPhone 3GS van Apple verkozen tot beste product van 2009. De HTC Hero wint zilver en de Olympus PEN-camera is beloond met brons. De redactie van BesteProduct.nl heeft de Nederlandse vakpers gevraagd naar hun beste en slechtste producten en merken van 2009.

De Nederlandse vakpers heeft de iPhone 3GS van Apple verkozen tot beste product van 2009. De HTC Hero wint zilver en de Olympus PEN-camera is beloond met brons.

De redactie van BesteProduct.nl heeft de Nederlandse vakpers gevraagd naar hun beste en slechtste producten en merken van 2009. Aan het onderzoek hebben vijftig journalisten van tijdschriften en websites deelgenomen die zich bezighouden met computers, mobiele telefonie en gadgets.

De Top 10 is als volgt:

1 Apple iPhone 3GS

2 HTC Hero

3 Olympus Pen E-P1

4 Canon EOS 7D

5 Philips Cinema 21:9

6 HTC HD2

7 Sony eReader Touch

8 Kodak Zi8

9 Windows 7

10 Intel X25 SSD harde schijf

De Sony eReader werd het vaakst genoemd als slechtste product van 2009, maar kreeg tevens voldoende positieve stemmen voor een top 10 plaats als beste product. "Readers gaan het worden, maar nu nog niet. Te duur in aanschaf, te weinig content en het ontbreken van wireless voor het makkelijk overzetten van boeken maken dit een geval van Nog-Even-Niet", zegt een van onze redacteuren.

Nokia en Motorola vallen dit jaar tegen. De teleurstelling over de productlijn van Nokia is zo groot, dat de fabrikant als slechtste merk van 2009 uit de verkiezing komt. Sjef Weller van Nu.nl: "Nokia maakt geen slechte producten, maar dit jaar lijkt het bedrijf in 2007 of 2008 te zijn blijven hangen. De nieuwste mobieltjes kunnen niet meekomen met de gelikte smartphones van bedrijven als Apple en HTC." Gedeelde smart is halve smart, want Nokia deelt die positie met Motorola. Dat is minder verrassend, aangezien de Amerikaanse fabrikant begin dit jaar een complete productlijn schrapte.

Meer info? Lees hier.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000