Amazon verkoopt e-boeken in Nederland

Desktops & monitoren

Geplaatst: 12 november 2014 - 07:21

Amazon begint vandaag met het verkopen van boeken in Nederland. Via de Amerikaanse webwinkel kunnen gebruikers e-boeken kopen, maar ook Kindle-e-readers. Er worden vooralsnog geen fysieke boeken aangeboden.

Amazon zegt al jaren naar Nederland te komen, maar dat kwam er nooit van. Mogelijk zijn de e-boeken een eerste opstap naar een echte webwinkel waar alles te koop is dat ook in de Amerikaanse winkel staat.

Prijzen

De prijs van de e-boeken zal redelijk in lijn liggen met wat de Nederlandse uitgevers en schrijvers ervoor vragen, zegt Amazon. Dat is opvallend, want in Amerika komt Amazon geregeld in botsing met uitgevers vanwege het opdringen van prijsafspraken.

Voorlopig zullen er geen fysieke boeken worden aangeboden via de winkel, in tegenstelling tot concurrenten als Bol.com.

Kindles

Naast e-boeks gaat Amazon ook zijn eigen e-readers aanbieden in de Kindle-lijn. Die komen in verschillende varianten beschikbaar, waarvan de goedkoopste 59 euro gaat kosten in Nederland. De Kindle Paperwhite kost 109 euro, en de Kindle Voyage is de duurste variant met 189 euro. Volgens Amazon kan die prijs iets hoger uitvallen door het land van waaruit de Kindle wordt verstuurd; een Kindle uit Amerika is duurder dan die uit Duitsland.

Fysieke producten

Amazon wil niet speculeren of het uiteindelijk ook fysieke producten gaat aanbieden. Dat gebeurt wel in Amerika, waar de winkel origineel vandaan komt. Daar biedt Amazon producten aan tegen waanzinnig lage prijzen.

De boeken zijn vanaf woensdag te koop via Amazon.nl, al verwijst dat domein nog wel door naar Amazon.co.uk.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000