AI van Google herkent je tekeningen in Quick, Draw!

© CIDimport

AI van Google herkent je tekeningen in Quick, Draw!

Desktops & monitoren

Geplaatst: 16 november 2016 - 10:53

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:42

Redactie

Google heeft een nieuwe site in het leven geroepen waarbij zijn kunstmatige intelligentie tracht te raden wat je aan het tekenen bent. Het maakt de werking van AI op een speelse manier inzichtelijk.

Bij 'Quick, Draw!' krijg je zes tekenopdrachten voor je kiezen die elk maar 20 seconden duren. In die tijd moet je bijvoorbeeld met je muis een verkeerslicht of een laptop tekenen. Onderin beeld zie je hoe de kunstmatige intelligentie de vormen aan het herkennen is. 

Aardappel

Zo ziet de AI in eerste instantie een aardappel, tot je er drie cirkels in tekent. Dan heeft de computer toch door dat het een verkeerslicht betreft. Hoe meer mensen het spelletje spelen, hoe slimmer Google's algoritme wordt.

Probeer Quick, Draw! hier zelf.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000