Afpakken smartphone grootste straf voor tiener

© CIDimport

Afpakken smartphone grootste straf voor tiener

Geplaatst: 25 november 2011 - 07:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:56

Redactie

  Zakgeld inhouden of een tiener naar zijn kamer sturen, heeft lang niet zoveel effect als het in beslag nemen van de telefoon.

Uit onderzoek van T-Mobile onder meer dan 4.000 ouders en tieners blijkt dat een zesde van alle tieners tussen de 11 en 18 jaar het innemen van hun mobieltjes als de ergste straf. Bij tieners met een smarthpone is dit zelfs 80%.

15% van de tieners moest het minstens eens per maand zonder mobiel doen het afgelopen jaar, omdat het door de ouders tijdelijk werd ingenomen. De meest voorkomende reden daarvoor was teveel geld uitgeven. Geld wordt ook uitgegeven aan een tweede mobieltje zonder dat de ouders daarover worden ingelicht zodat de straf toch wat minder hard aankomt. Naast de telefoon zijn ook andere technologische gadgets populair om in te nemen als straf, zoals mp3-spelers en spelcomputers.

[Via: The Next Web]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000