Aangeboden: Gegevens Facebook-gebruikers

© CIDimport

Aangeboden: Gegevens Facebook-gebruikers

Geplaatst: 21 juni 2011 - 14:20

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:05

Redactie

De Amerikaanse Federal Trade Commission mag vanaf nu gegevens van sociale media bewaren en aanbieden aan bedrijven.

De Amerikaanse Federal Trade Commission mag vanaf nu gegevens van sociale media bewaren en aanbieden aan bedrijven. Tot 7 jaar na dato mag alles wat openbaar gepost is op sites als Facebook, Twitter en Flickr bewaard en verkocht worden.

De FTC heeft goedkeuring gegeven aan een nieuw bedrijf dat het sociale mediagebruik van werknemers in de gaten houdt. Dit bedrijf, Social Intelligence Corporation genaamd, speurt het internet af naar openbare informatie over gebruikers, die vervolgens aan toekomstige werkgevers verstrekt kan worden.

I know what you did last summer
Veel bedrijven proberen sollicitanten al te “Googelen”, maar waarschijnlijk zal dat nog veel verder gaan wanneer bedrijven sociale mediagegevens van iemand te kunnen kopen.

Afschermen niet altijd toereikend
Zelfs als je (bijna) alles afschermt, kan er nog steeds informatie gevonden worden door o.a. het aanvinken van ‘vind ik leuk’. Het account in het onderstaande rapport van Social Intelligence was afgeschermd voor onbekenden.

© CIDimport

Legaal of illegaal
Tot nu toe was het nooit echt duidelijk of het legaal of illegaal was om gegevens van gebruikers te verkopen. Nu de Federal Communications Commission het heeft toegestaan, mag het bedrijf doen wat het wil; gegevens van individuen op internet zoeken, daar dossiers van maken en verkopen aan bedrijven.

Nederland
De stand van zaken in Nederland wat betreft dit onderwerp is nog onbekend. Wil je er in ieder geval zeker van zijn dat niet iedereen alles kan vinden: Scherm je Facebook/Twitter en andere sociale media goed af en wees voorzichtig met wat je op het internet openbaar maakt.

[Via: Neowin

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000