5 Redenen om nú je eigen webshop te starten

© CIDimport

5 Redenen om nú je eigen webshop te starten

Desktops & monitoren

Geplaatst: 15 oktober 2015 - 04:17

Aangepast: 17 november 2022 - 08:34

Redactie

Heb je een uitgebreide privéverzameling waar je vanaf wilt of heb je altijd al het idee gehad dat je meer in mars hebt? Met een eigen online shop neem je het heft handen. We geven je 5 goede argumenten om nú een eigen webwinkel te starten.

© CIDimport

  Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

1. Er wordt steeds meer online uitgegeven

Veel traditionele winkels klagen maar de online verkopen zitten al jaren stevig in de lift. Volgens Thuiswinkel.org gaven Nederlandse consumenten in de eerste helft van 2015 bijna 8 miljard euro uit, een stijging van 18,4% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. En ook de komende jaren zullen de online bestedingen verder blijven stijgen. Door nu een eigen webshop te beginnen kun je profiteren van deze toename.

2. Het is niet moeilijk om een webshop te beginnen

Tot voor kort was het bouwen en onderhouden van een webwinkel vrij ingewikkeld. Dat is inmiddels veranderd. Zo heeft Mijndomein nu ook een webwinkelproduct: een geavanceerde kant-en-klare oplossing waarmee je met een paar klikken een eigen webshop bouwt. Deze winkel is ook direct geschikt voor weergave op mobiele apparaten en ondersteunt de meest gangbare betaalmethoden. Hierdoor kun je je vooral richten op hoe je webwinkel eruit komt te zien en de producten of diensten die je online wilt gaan aanbieden.

3. Een webwinkel is goed te combineren met andere activiteiten

Een webshop is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Maar omdat de orderafhandeling grotendeels automatisch verloopt, heb je er relatief weinig onderhoud aan. Hierdoor is het vrij eenvoudig om een webshop naast bijvoorbeeld een reguliere baan te hebben waardoor je in tegenstelling tot bijvoorbeeld een fysieke winkel weinig risico loopt. Veel succesvolle webshops zijn dan ook gestart door mensen die er in het begin alleen in hun vrije tijd mee bezig waren.

4. Een online winkel is niet duur

In tegenstelling tot het openen van een traditionele winkel, is het starten een webshop niet duur. Een complete webwinkel kost inclusief domeinnaam 249,- euro per jaar waarbij je ook nog eens in het eerste jaar 50% korting ontvangt. Dat maakt een webshop één snelste en voordeligste manieren om snel een eigen zaak te beginnen of om te ontdekken of dit iets voor je is.

5. Het is leuk om een online shop te hebben

Naast allerlei praktische voordelen is er nog een veel belangrijker argument om een eigen webshop te beginnen: het is gewoon erg leuk om te doen. Als webshopeigenaar word je constant geprikkeld om naar je klanten te luisteren én naar nieuwe kansen te speuren. Als je aan het einde van de dag tevreden klanten hebt en ook nog wat hebt kunnen verdienen, dan geeft dit een enorme voldoening.

Klik HIER voor onze speciale lezersaanbieding. Nu je eigen webwinkel voor maar 124,- EN een gratis training t.w.v. 275 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000