$1,5 miljoen boete voor verspreiden illegale muziek

$1,5 miljoen boete voor verspreiden illegale muziek

Desktops & monitoren

Geplaatst: 4 november 2010 - 08:58

Aangepast: 20 september 2022 - 07:48

Jammie Thomas-Rasset is al jarenlang in een juridische strijd verwikkeld met de RIAA (de Amerikaanse versie van de Buma) omdat ze in 2006 illegaal muziek zou hebben verspreid.

$1,5 miljoen boete voor verspreiden illegale muziek

Jammie Thomas-Rasset is al jarenlang in een juridische strijd verwikkeld met de RIAA (de Amerikaanse versie van de Buma) omdat ze in 2006 illegaal muziek zou hebben verspreid. Gisteren bepaalde een jury in Minneaplois dat ze schuldig was voor een bedrag van 1,5 miljoen dollar wat neerkomt op 62.500 dollar per illegaal verspreid liedje.

De RIAA (Recording Industry Association of America) vertegenwoordigt de vier grote platenlabels in de rechtszaak en was uiteraard tevreden met de uitspraak van de jury. Er zijn nu al drie jury-uitspraken gedaan in het voordeel van de RIAA.

De originele aanklacht betrof 1700 liedjes waarvoor de jury haar een boete van 222.000 dollar wilde opleggen. De rechtszaak moest echter opnieuw worden gedaan omdat de jury verkeerd was voorgelicht. Een tweede rechtszaak in 2009 zorgde ervoor dat de jury de hoogte van de boete op 1,92 miljoen dollar stelde.

Eerder dit jaar vond een rechter dit bedrag monsterlijk hoog en stelde de boete op 54.000 dollar. De RIAA wilde daarop de zaak schikken voor ‘slechts' 22.000 dollar maar daarmee ging Jammie niet akkoord. Ook nu  gaat Jammie Thomas tegen de uitspraak in beroep.

[Via Cnet]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000