Review: Rapoo V700 mechanisch toetsenbord

We bekijken een luxe model keyboard, de Rapoo V700 Mechanical Keyboard. Het toetsenbord is het belangrijkste element bij het gebruik van een pc. En natuurlijk ook de muis. Echter: met een iets minder fijne muis kunnen we nog wel werken. Met een slecht functionerend toetsenbord niet.

Lees ook: 'Windows 10 meer gericht op gaming'

Rapoo... Wie? Ja, eerlijk gezegd dachten wij dat ook toen we de spullen op ons bureau kregen. Maar wie wat dieper in de wereld van toetsenborden duikt, komt erachter dat het bedrijf al twaalf jaar bezig is met het produceren van randapparatuur. Kortom: geen echte nieuweling.

Rapoo V700 geen 'dom' apparaat

De Rapoo V700 Mechanical Gaming Keyboard is – zoals de naam al suggereert – een mechanisch toetsenbord, compleet naar eigen ontwerp. Een mechanisch toetsenbord gebruikt geen flex-membraam, maar echte, mechanische schakelaars onder de toetsen van het toetsenbord. Het resultaat is veel meer gevoel bij het tikken én een duurzamer toetsenbord; de schakelaars gaan bijna een leven mee. Tegenwoordig is een toetsenbord ook allang geen ‘dom’ apparaat meer dat alleen de toetsaanslagen registreert. Zo is de V700 ook voorzien van een 32-bits ARM-processor die de gegevens snel verstuurt over de usb-poort. Daarnaast kun je de V700 ook volledige programmeren: achter de toetsen kun je zelf acties koppelen via de meegeleverde software en is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende game-standen. Die settings worden dan in het flashgeheugen van het toetsenbord opgeslagen.

Het klikgevoel in de toetsen

Het is even wennen, maar de Rapoo V700 tikt zonder meer fijn. De aanslag is met veel gevoel en zeker niet te lang. Toch vinden we persoonlijk de Razer-modellen – zoals de BlackWidow – toch net wat fijner tikken. Dat komt vooral omdat er iets meer klikgevoel in de toetsen zit. Het heeft wat meer weg van de beroemde Cherry-toetsenborden. Zowel Razer als Rapoo gebruiken eigen ontwikkelde schakelaars.

Het Razer-modellen toetsenbord geluid 

Het voordeel van de Rapoo daarentegen, is dat het vrij stil is. De Razer-modellen maken best veel geluid. De Rapoo is mede vanwege het stille karakter ook geschikt voor kantoorruimtes. Immers: niemand zit te wachten op een werkvloer vol klikkende toetsenborden. De V700 is eigenlijk vooral ook een keyboard die is bedoeld voor gamers.

Bekijk hier

voor meer informatie.

De video is mede mogelijk gemaakt door Computer Idee.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Tikt fijn

Vrij stil

Robuust

Minpunten

Klikgevoel kan beter

Conclusie

Wie een fijn tikkend en degelijk toetsenbord zoekt waar je jaren plezier aan hebt, kan zonder meer de Rapoo V700 aanschaffen. Wie geen last heeft van iets meer klikgeluid, kan wellicht beter voor een model van Razer gaan....
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000