Waarom zou je nog kiezen voor een groot atx-moederbord wanneer je vermoedelijk toch maximaal één uitbreidingskaart plaatst? Met mini-itx moederbordjes kun je kleine en zuinige, maar toch ook krachtige pc’s samen stellen.

Ook Intel zélf heeft een mini-itx-moederbordje met Socket 1155 processorvoet. De DH77DF maakt gebruik van de Intel H77 chipset. Op het Intel bord vinden twee normale ddr3-geheugenslots, een pci-express x16 slot en een mini-pci-expressslot, dat in dit geval leeg is. Het bordje biedt 4x sata (waarvan twee keer sata600) en één maal esata. Usb 3.0 is er vier keer (waarvan twee keer extern) en usb 2.0 tellen we zes keer. Opvallend: de aanwezigheid van een Firewire-controller, dat zien we anno 2012 steeds minder.
Het Intel bord maakt uiteraard gebruik van een Gigabit Lan-chip van eigen makelij, de Intel 82579V. Het onboard geluid wordt aangestuurd door een Realtek ALC898 chip. Extra features komen we op het bord eigenlijk hoegenaamd niet tegen. Opvallend is de hoge prijs: gemiddeld € 122. Dat is zo'n 25 euro meer dan het mini-itx H77-bordje van ASRock, zonder dat daar daadwerkelijk iets tegenover staat. Positief is wel het zeer lage energieverbruik.

7,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000