Windows 11 krijgt mogelijk cd-ripper

Computer accessoires

Geplaatst: 18 juli 2022 - 05:15

Aangepast: 20 september 2022 - 07:47

Microsoft test op dit moment een nieuwe versie van Windows 11 en de Mediaspeler, waarin gebruikers content van cd’s kunnen rippen.

Windows 11 krijgt mogelijk cd-ripper

Die functionaliteit arriveert met Windows 11 Insider Preview Build 25158 en is sinds dit weekend beschikbaar voor testers binnen het Dev-kanaal van de Insiders-groep.

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft Windows 11-gebruikers functies geeft die iets te maken hebben met cd’s. Eerder kreeg de Mediaspeler (wederom) de optie muziek van die schijfjes af te spelen.

Muziek rippen op Windows 11

Maar sinds afgelopen weekend is het dus wederom mogelijk cd’s te rippen als tester. Het programma ondersteunt een aantal formaten die je kunt opslaan: AAC, WMA, FLAC en ALAC.

Dat Microsoft een vernieuwde focus legt op de Mediaspeler is wellicht niet gek. Dit is tevens het programma dat Windows 11 opstart wanneer je en gekochte film of serie opstart op je pc.

Uiteraard is niet met zekerheid te zeggen of deze specifieke optie naar alle gebruikers komt. Het kan zijn dat Microsoft besluit de functie alsnog te schrappen voordat het bedrijf hem lanceert.

Mocht het rippen van cd’s daadwerkelijk uitgerold worden naar gebruikers, dan zou dat mooi zijn; helaas is op dit moment nog niet te zeggen wanneer dat precies gebeurt.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000