WhatsApp en Instagram krijgen Facebook als achternaam

WhatsApp en Instagram krijgen Facebook als achternaam

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 5 augustus 2019 - 06:17

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:13

Niet iedereen weet dat Facebook eigenaar is van WhatsApp en Instagram. Facebook maar niks. Daarom volgt er een subtiele naamsverandering voor beide apps, die strakss door het leven gaan als 'WhatsApp van Facebook' en 'Instagram van Facebook'.

Facebook wil dat het voor gebruikers van WhatsApp en Instagram duidelijker is dat ze apps van Facebook installeren. De vraag is wel of dat geen averechts effect heeft, gezien het negatieve imago van het sociale netwerk. De nieuwe naam is onder meer zichtbaar in de app stores en binnen de apps zelf, maar in eerste instantie niet op het homescherm.

Alles van Facebook

Critici zien het als opnieuw een stapje om de voorheen losse apps zoveel mogelijk met Facebook te verbinden. Zo is het in de toekomst de bedoeling dat contacten van WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger allemaal worden samengebracht onder één chatplatform. WhatsApp gaat daarnaast advertenties tonen tussen status-updates. Facebook weet immers precies wat je interesses zijn.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000