Verouderde Avast en AVG niet compatible met recente Windows 10-updates

Verouderde Avast en AVG niet compatible met recente Windows 10-updates

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 25 november 2019 - 09:51

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:51

De meest recente Windows 10-updates zijn niet te installeren wanneer je verouderde versies van Avast- en/of AVG-antivirussoftware draait. Bij installatie wordt dit automatisch gedetecteerd.

Volgens Microsoft is er sprake van niet nader benoemde compatibiliteitsproblemen met Avast- en AVG-versies 19.5.4444.567 en lager, in combinatie met Windows-versie 1903 (de mei-update) en versie 1909 (de oktober-update die nog maar net uit is). Om te zorgen dat dit niet escaleert, worden gebruikers er op gewezen dat ze de antivirusprogramma's eerst naar een nieuwere versie moeten upgraden. 

Lees ook: Windows 10 november 2019 update installeren doe je zo

Goed excuus

Voor Avast en AVG geldt beide dat dit gewoon binnen de software zelf kan, via het instellingenmenu. De programma's hoeven er niet eerst voor gedeïnstalleerd te worden. Enerzijds ben je mogelijk wat meer tijd kwijt, voordat je de nieuwe Windows-updates kunt installeren. Anderzijds is het sowieso aan te raden om antivirus up-to-date te houden, dus bij dezen is er een goed excuus.

Lees hier hoe je AVG kunt updaten naar de nieuwste versie en vind hier soortgelijke informatie voor Avast

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000