Steve Jobs wil Apple 'groener' maken door geen gebruik meer te maken van giftige stoffen in hun producten en aan betere recycling te doen.

De aankondiging is een reactie op Greenpeace's beschuldigingen dat Apple de minst mileuvriendelijke it-fabrikant is.

Volgens Jobs heeft Greenpeace het mis. Apple's beleid is om niet over toekomstige strategieën en plannen te praten, alleen over in het verleden behaalde successen. Daarom heeft Greenpeace niet in overweging kunnen nemen dat het bedrijf wel degelijk bezig is met milieuvriendelijke acties. Volgens Jobs blijkt uit zijn eigen onderzoek dat Apple 'groener' is dan veel van de concurrentie. Toch geeft Jobs toe dat het nog beter kan:

 * Apple stopt met het gebruik van kwik in displays en zal steeds vaker van de LED-techniek gebruik maken;
 * Apple stopt met het gebruik van arsenic in het glas van lcd-displays;
 * Apple stopt met het gebruik van polyvinylchloriden en gebromineerde brandvertragers in alle producten.

Steve Jobs heeft berekend dat Apple in 2006 maar liefst 6 miljoen kilo aan afval heeft gerecycled, 9.5 procent van de totale productmassa. Jobs wil dit percentage opkrikken naar 13% in 2007 en uiteindelijk 28% in 2010.

Digital Trends

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000