PCM-weekoverzicht: Mozilla's strijd tegen Chrome

© PXimport

PCM-weekoverzicht: Mozilla's strijd tegen Chrome

Computer accessoires

Geplaatst: 6 maart 2020 - 13:00

Aangepast: 25 november 2022 - 08:37

Randolf Bouwma

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Hoe blijft Mozilla overeind naast het machtige Chrome?

© PXimport

Chrome heeft de browsermarkt stevig in zijn greep. Dit terwijl juist Firefox een poosje heer en meester was nadat het Internet Explorer van de troon stootte. Hoe staat het er nu voor? We kijken naar het verleden en de toekomst van de browser, die zich telkens sterker als Chrome-tegenpool profileert.

Uitrol 5G in Nederland: Huidige stand van zaken

© PXimport

2020 wordt het jaar dat we voor het eerst graag profiteren van 5G. Althans, dat is de bedoeling. In dit artikel kijken we naar de uitrol van 5G in Europa en uiteraard specifiek ook Nederland. Wat zijn de voordelen van 5G en wat zijn obstakels die de introductie ervan in de weg kunnen staan?

Wetgeving nepnieuws: wat is juridisch mogelijk?

© PXimport

Nepnieuws heeft in korte tijd het internet in z'n greep gekregen en zoals wel vaker het geval is met online trends, hobbelt de politiek er te langzaam achteraan. Neemt niet weg dat er verschillende initiatieven op tafel liggen om nepnieuws juridisch te kunnen bestrijden. Lees er hier meer over.

Linux Mint-software installeren met Flatpak, Snap en AppImage

© PXimport

Linux Mint is een van de meest gebruiksvriendelijke Linux-versies en daardoor een goed alternatief voor mensen die Windows gewend zijn. Toch werkt niet alles helemaal hetzelfde, zoals het installeren van software. Dat kan op verschillende manieren, waar we in dit artikel dieper op in gaan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000