Outlook-hulpjes. Outlook-gegevens backuppen, filteren, comprimeren en

Niets is zo vervelend dat u geen mail meer kunt versturen of dat u al uw contactgegevens kwijt bent. Problemen in Outlook worden vaak veroorzaakt door een beschadigd pst-bestand. Hierin bewaart Outlook namelijk alle gegevens. Met deze handige tools is er gelukkig nog heel wat te redden.

Er is een aantal handige hulpprogrammaatjes die uitkomst bieden wanneer u geen toegang meer hebt tot het pst-bestand waarin Outlook alle gegevens opslaat. Maar die programmaatjes zijn niet alleen handig in geval van nood. U kunt ze namelijk ook gebruiken om bepaalde handelingen efficiënter uit te voeren. We bespreken er vijf. Anagram Eén van de problemen voor fanatieke Outlook-gebruikers is dat het niet mogelijk is om gegevens van contactpersonen uit e-mailhandtekeningen over te nemen. Het kost heel wat knip- en plakwerk om alle gegevens in het juiste veld te krijgen. Anagram is daarbij bijzonder behulpzaam. Met Anagram 2.20 kunt u nieuwe contacten of afspraken vanuit een willekeurige tekstbron makkelijk in Outlook overnemen. Daarvoor selecteert u de gewenste tekst met de muis, klikt op een zelfgedefinieerde toetscombinatie en Anagram vult automatisch het contactformulier in. Indien nodig kunt u nog correcties uitvoeren. Zo neemt u adressen, afspraken, notities en taken in Outlook over. Contacts Clinic Srimax Contacts Clinic 1.0 is een alternatief voor het inmiddels door velen als irritant ervaren Plaxo. Het programma houdt uw adresgegevens actueel door een e-mailformulier naar één of meer contactpersonen te sturen. De ontvanger kan het formulier controleren, eventueel corrigeren en vervolgens weer terugsturen. Contacts Clinic zorgt dan voor een update van uw Outlook-adresboek. Het programma controleert ook op dubbel voorkomende items. Enig nadeel: u kunt de Engelse teksten in het e-mailformulier niet aanpassen. Contactgenie Met Contactgenie Dataporter, dat vooral bedoeld is voor bedrijven, importeert u foutvrij adressen uit Microsoft SQL-, Access- en MySQL-bestanden in Outlook. Het importeren uit Excel-, Foxpro-, tekst- en xml-bestanden functioneert ook zeer goed. U kunt gegevensvelden handmatig ordenen, voorzien van filters en op dubbelingen controleren. Outback Plus en Outlook Backup Outback Plus 4.1 is de beste tool om Outlook-backups te maken: het stelt niet alleen het pst-bestand veilig, maar ook contactpersonen, adresboeken, favorieten, regels, junkmaillijsten, handtekeningen en e-mailaccounts. Daarnaast kopieert Outback ook favorieten, cookies en instellingen van Internet Explorer en Windows-telefoonboeken. De backup wordt als zip-bestand opgeslagen maar kunt u ook met een udf-driver op een of meerdere cd's branden. U kiest daarbij zelf de mate van compressie. Met een paar muiskliks zet u een backup weer terug. Een hulpprogramma met vrijwel dezelfde functies is Outlook Backup, maar dat scoort op een aantal punten minder goed dan Outback Plus. Conclusie Ondanks dat Outlook zelf al heel wat handige functies heeft, missen we er toch nog een aantal die – vooral in noodsituaties – de helpende hand bieden. Natuurlijk kunt u de meeste handelingen, zoals het maken van een backup of het overtikken van contactgegevens, ook handmatig uitvoeren. Maar een hulpprogramma biedt net even wat meer gemak.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000