Nieuwe classificatie voor sd-kaartjes op komst

Er komt een nieuw classificatiesysteem voor sd-kaartjes, waarmee het voor de consument duidelijker moet worden hoe zo'n kaartje presteert bij het gebruik van apps.

Door het nieuwe classificatiesysteem volgens de SD 5.1 Application Performance Class kan een consument aan de hand van een logo in één oogopslag zien of een bepaald merk of type sd-kaartje geschikt snel genoeg is voor apps. Bij veel telefoons met ingebouwde opslagcapaciteit is het mogelijk om de capaciteit uit te breiden met een extra sd-kaartje en daarop de apps te installeren. Door de nieuwe classificatie kun je dan meteen zien of het sd-kaartje dat je wil aanschaffen, ook geschikt is om er apps vanaf te draaien.

A1-snelhied

De nieuwe sd-kaartjes die geschikt zijn voor het gebruik van apps worden aangeduid met A1 - App Performance, dat overeenkomt met UHS Speed Class 1 en Speed Class 10. De doorvoersnelheid van deze kaartjes ligt op 10 MB per seconde. Daarnaast moeten de kaartjes overweg kunnen met minimaal 1500 random read input- en output operations per seconde (IOPS) en 500 random write IOPS.

Vooral dat laatste is belangrijk, omdat sd-kaartjes voorheen doorgaans allleen werden gebruikt voor het opslaan van data, zoals foto's, en dus niet veel geraadpleegd werden. Nu steeds vaker apps op een extra sd-kaartje worden geïnstalleerd, wordt er ook meer data van en naartoe zo'n kaartje geschreven, waardoor de IOPS-snelheid extra belangrijk is.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000