Nieuw mobiel netwerk Schiphol ondersteunt 5G

Nieuw mobiel netwerk Schiphol ondersteunt 5G

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 8 oktober 2018 - 07:32

Aangepast: 20 september 2022 - 07:55

Binnen luchthaven Schiphol wordt de komende tijd een nieuw mobiel netwerk aangelegd. Het netwerk biedt een betere dekking en ondersteunt tevens 5G, de snelle opvolger van 4G.

Nieuw mobiel netwerk Schiphol ondersteunt 5G

Het netwerk bestaat uit dertig antennes, die aangelegd worden in 'alle aankomst- en vertrekhallen, lounges, pieren, het stationsgebied, Schiphol Plaza en in niet publieke gebieden zoals de bagagekelders'. Over twee jaar moet de operatie afgerond zijn, hoewel nog niet duidelijk is of 5G dan ook meteen werkt. Schiphol werkt hiervoor samen met KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile.

2020

5G is tot tien keer sneller dan 4G en het is de bedoeling dat we er vanaf 2020 al de vruchten van plukken. Sowieso rond de Amsterdam ArenA, waar dat jaar vier EK-voetbalwedstrijden worden gespeeld. T-Mobile wil in dat jaar zelfs al landelijke dekking aanbieden. Op verschillende plekken in het land worden nu tests uitgevoerd, waaronder in Groningen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000