Netflix heeft zijn klopjacht op vpn-gebruikers opnieuw opgevoerd. Sinds kort zijn niet alleen gevestigde vpn-providers geblokkeerd, maar ook custom ipv6-tunnels. Dat maakt het nog moeilijker om het buitenlandse aanbod van de streamingdienst te bekijken.

Daarover verschijnen berichten op onder andere Reddit. Een gebruiker meldt daar dat hij werd geblokkeerd op Netflix omdat hij gebruik maakte van een tunnel van Hurricane Electric.

Klein aantal

Dergelijke ipv6-tunnels worden vaak gebruikt om ipv6-verbindingen compatibel te maken met ipv4-providers en servers, wat vooral voor ontwikkelaars en systeembeheerders interessant is. Er is een klein aantal gebruikers dat de bestaande Netflix-blokkade probeert te omzeilen door zulke verbindingen mogelijk te maken.

Regioblokkade

Netflix blokkeert sinds begin dit jaar proxy's en vpn's. Dat is het gevolg van een deal met filmmaatschappijen, nu de streamingdienst over de hele wereld te gebruiken is. De concessie om de rechten te mogen gebruiken is dat Netflix wel regioblokkades actief moet doorvoeren.

Ook kleine diensten

Aanvankelijk werden alleen de grote vpn-providers geblokkeerd, maar ook steeds meer dns-aanbieders werden stukje bij beetje tegengehouden. Inmiddels worden ook kleinere diensten tegengehouden, wat het zelfs voor de meest hardnekkige streamers nog moeilijk maakt om het Amerikaanse aanbod te bekijken.

Het lijkt voorlopig nog wel mogelijk een alternatieve eigen ipv6-tunnel te maken door die op te zetten op een virtual private server, maar met de blokkade van diensten als Hurricane Electric lijkt het slechts een kwestie van tijd voor Netflix ook daar een stokje voor steekt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000