Mysterieuze iOS-sms-bug laat iPhone crashen

Mysterieuze iOS-sms-bug laat iPhone crashen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 27 mei 2015 - 05:59

Door een bug in iOS is het mogelijk dat een iPhone uitgeschakeld wordt door alleen een sms'je. Het gaat om een bericht met 'gewone' tekst en Arabische tekens. Het gaat om een bug in het besturingssysteem van de iPhone. Door de bug wordt een telefoon zonder waarschuwing opnieuw opgestart.

Mysterieuze iOS-sms-bug laat iPhone crashen

Het is niet de eerste keer dat de iPhone door een dergelijke bug wordt getroffen, en Apple komt doorgaans snel met een oplossing. Tot die tijd kan in principe iedereen slachtoffer worden van de bug - die overigens geen permanente schade op het toestel achterlaat.

Onder andere op sociale media als Reddit en Twitter stromen de klachten binnen.

Bug

De bug komt voor wanneer iemand je een specifiek sms'je stuurt. Daarin staan een aantal Engelse woorden en een paar Arabische tekens:

effective
Power
لُلُصّبلصّبُررً
ॣ ॣ ॣ ॣ


Het gaat dus om een sms'je dat je niet per ongeluk kunt ontvangen, maar dat iemand specifiek naar je heeft gestuurd.

Sms-app

Als je door de bug bent getroffen, kun je je sms-app niet meer zomaar opstarten. Als je dat probeert, reboot je iPhone automatisch. Er zijn een paar oplossingen.

Nieuw sms'je

Als het sms'je niet bovenaan in je sms-lijst staat, heb je geen last van het probleem. Je kunt daardoor vragen aan degene die je het sms'je stuurde om je een nieuw bericht te sturen met een andere tekst. Als dat niet kan, kun je ook de ontvanger een nieuw sms'je sturen. Daardoor staat het bug-bericht niet meer bovenaan. Je kunt echter de sms-conversatie met degene die je de bug stuurt niet zomaar openen (want dan herstart je telefoon weer).

Je moet dus een andere manier verzinnen om de verzender een sms'je te sturen. Dat kan bijvoorbeeld via Siri, door de home-knop lang ingedrukt te houden. Je kunt ook naar je camera roll gaan, en een foto verzenden via sms.

Tot die tijd zit er niets anders op dan te wachten tot Apple met een oplossing komt. Dat gebeurt bij dergelijke bugs erg snel.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000