Mozilla test Bing als Google-vervanger in Firefox

Mozilla test Bing als Google-vervanger in Firefox

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 20 september 2021 - 06:10

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:02

Al jarenlang is Google de standaard zoekmachine in Firefox, maar mogelijk komt daar in de toekomst verandering in. Mozilla test tijdelijk Bing als vervanger, onder een klein deel van de Firefox-gebruikers.

Google betaalde Mozilla vorig jaar naar verluidt 400 á 450 miljoen dollar om tot eind 2023 de standaard zoekmachine in Firefox te blijven. Dat is voor Mozilla een belangrijke inkomstenbron. Toch onderzoekt men nu of Bing niet een betere optie is. Wie weet heeft Microsoft er wel een hoger bedrag voor over. In de Edge-browser is dit uiteraard ook al de standaard zoekmachine.

Het onderzoek vindt plaats op kleine schaal. Slechts 1 procent van alle Firefox-gebruikers merkt het verschil, wat in de praktijk neerkomt op zo'n 2 miljoen gebruikers. De test met Bing is op 6 september van start gegaan en duurt tot begin 2022. 

Zelf kiezen

Wie liever Google als standaard zoekmachine terugwil, regelt dat via about:preferences#search (in de adresbalk en dan Enter) of Instellingen, Zoeken, Standaardzoekmachine. Bij iedereen staat Bing al in het lijstje van beschikbare opties, naast onder andere DuckDuckGo en Wikipedia. Je kunt ook zelf zoekmachines toevoegen, zoals Startpage. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000