In 3 stappen een installatie-cd of usb-stick voor Windows 8.1

© PXimport

In 3 stappen een installatie-cd of usb-stick voor Windows 8.1

Computer accessoires

Geplaatst: 29 juni 2015 - 04:49

Aangepast: 24 november 2022 - 11:27

Robbin Ooijevaar

Computers worden niet meer geleverd met originele installatiemedia. Gelukkig kun je deze eenvoudig maken en dat is handig om achter de hand te hebben als het ooit misgaat. Lees hoe je installatiemedia voor Windows 8.1 legaal downloadt en herstelmedia aanmaakt.

Stap 1: Herstelmedia

Om dit artikel te volgen heb je een computer nodig met Windows 8.1 en een lege usb-stick van 4 GB. Het is mogelijk om de installatiemedia op een dvd te branden, maar een usb-stick aanmaken is eenvoudiger. Plaats een lege usb-stick van minimaal 4 GB. Sommige sticks van 4 GB worden geweigerd omdat er te weinig ruimte beschikbaar zou zijn. Gebruik in dat geval een 8 GB usb-stick.

Stap 2: Downloaden

Ga naar de website van Microsoft en klik op Medium maken. Er wordt een bestand binnengehaald dat je moet opstarten. Kies de gewenste taal (Nederlands), editie (Windows 8.1) en architectuur (32-bit of 64-bit). Als je dit laatste niet weet, gebruik dan de toetscombinatie Windows-toets+Pause. Achter Type systeem vind je de aanduiding 32-bits besturingssysteem of 64-bits besturingssysteem.

Geef aan dat je een usb-flashstation wilt aanmaken en wijs de schijfletter van de usb-stick aan. Het programma haalt de installatiebestanden binnen en zet deze op je stick. Dit proces kan veel tijd in beslag nemen. Schrijf na afloop op de stick Windows 8.1 herstelmedia en bewaar deze bij je computerspullen.

Stap 3: Windows herstellen

Om Windows ooit te herstellen kun je de usb-stick gebruiken. Als Windows nog correct opstart, is er een eenvoudigere manier. Open Charms-balk en ga naar Instellingen / Pc-instellingen wijzigen / Bijwerken en herstellen / Systeemherstel.

De eerste optie is het veiligst en heet Uw pc vernieuwen zonder dat dit invloed heeft op uw bestanden. Het besturingssysteem wordt hiermee vernieuwd, maar je bestanden en instellingen blijven ongewijzigd. Met Alles verwijderen en Windows opnieuw installeren wordt Windows opnieuw geïnstalleerd. Hierbij wordt mogelijk om de usb-herstelmedia gevraagd. Als je kiest voor Geavanceerde opstartopties zal je computer opnieuw opstarten en krijg je vergelijkbare herstelopties voorgeschoteld. Ook kun je hiermee eventuele systeemherstelpunten terug laten zetten.

© CIDimport

Windows 8.1 heeft uitgebreide herstelopties om Windows opnieuw te installeren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000