© PXimport

HTC onthult Vive Pro met eye tracking

Computer accessoires

Geplaatst: 8 januari 2019 - 14:54

Aangepast: 16 november 2022 - 09:43

Jacco Peek

Tijdens CES 2019 heeft HTC de Vive Pro Eye onthuld. De headset heeft veel weg van de Vive Pro, maar bevat als toegevoegde waarde eye tracking-techniek. Ook is de compate HTC Vice Cosmos aangekondigd.

Ringen in de lens van de Vive Pro Eye volgen de ogen van gebruikers, waarmee de headset een kijkrichting kan traceren. Dit biedt verschillende mogelijkheden voor vr-games en -software, waaronder 'foveated rendering'. Dit houdt in dat de headset de resolutie van het beeld verhoogt waar spelers kijken, zodat beelden scherper ogen.

Er zijn nog geen games aangekondigd die gebruikmaken van eye tracking. Tijdens CES werd gedemonstreerd hoe de headset mensen kan helpen bij presenteren, door vast te leggen hoe goed ze naar het publiek kijken. De Vive Eye Pro verschijnt in het tweede kwartaal van 2019, een prijs is nog niet bekend.

© CIDimport

HTC Cosmos

Ook toonde HTC kort de HTC Vive Cosmos, een compactere vr-headset gericht op mobiel gebruik. De Cosmos gebruikt geen externe sensoren en moet worden gekoppeld aan een pc. Het bedrijf zegt dat dit in de toekomst mogelijk wordt uitgebreid naar andere platforms, zoals smartphones.

De Cosmos moet 'binnenkort' verschijnen. Een prijs en specificaties zijn nog niet bekend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000