Hoe zet je Flash uit in Internet Explorer?

Hoe zet je Flash uit in Internet Explorer?

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 8 juli 2015 - 06:55

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:16

Door een grote recente hack blijkt de Flash-player van Adobe niet meer 100% veilig te zijn. Er zit een groot gat in de media-plugin, waardoor het voor kwaadwillenden makkelijk is om bijvoorbeeld malware te injecteren. Adobe zegt snel met een patch te komen, maar tot die tijd is het slim om je Flash-player gewoon uit te schakelen. In deze workshop laten we je zien hoe je dat doet in Internet Explorer.

Naar aanleiding van deze pagina kregen we een aantal mails van geïrriteerde lezers. Je blijkt Flash namelijk nodig te hebben om de Tour de France te kijken bij de NOS. Niet erg handig. We raden je nog steeds aan Flash uit te schakelen, en de Tour op een andere manier te kijken. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Gebruik je een andere browser dan IE? Geen probleem! Via onderstaande workshops leer je hoe je Flash uitschakelt in andere browsers:

-> In Chrome
-> In Firefox
-> In Safari

Wil je weten wat er aan de hand is met de grote hack? Dan hebben onze collega's van PCM meer informatie voor je.
 

 

Zo schakel je Flash uit in Internet Explorer

Ga in Internet Explorer naar rechtsboven in de hoek, en klik daar op het tandwieltje. Je krijgt nu een aantal menu-opties te zien.

Klik hier op 'Invoegtoepassingen beheren' (of 'Manage add-ons').Je ziet hier een lijst met al je plugins. Het kan zijn dat Flash hier niet direct bij staat. Als dat zo is, ga dan linksonder naar 'Filteren op' en selecteer daar 'Alle invoegtoepassingen'.Je krijgt nu een vernieuwde lijst te zien waar Flash sowieso tussen staat. Zoek in deze lijst naar 'Shockwave Flash Object' en klik daar één keer op.Klik nu rechtsonder op 'Uitschakelen'. Je Flash-player staat nu uit!

 

 

Nadelen?

In de praktijk merk je waarschijnlijk weinig verschil tijdens het surfen. Waar vroeger grote delen van het internet de Flash Player nodig hadden om media en animaties af te spelen, stappen telkens meer sites over naar veiligere en snellere alternatieven. Zo heb je Flash al niet meer nodig om YouTube-video's te kijken, die tegenwoordig afgespeeld worden in HTML5.

 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000