De Samsung Galaxy Note 8: alle feiten op een rijtje

Er is de laatste maanden veel gelekt en gespeculeerd over de nieuwe Samsung Note 8. Op 23 Augustus werd het nieuwe vlaggenschip eindelijk voorgesteld. In dit artikel kun je de exacte specificaties terugvinden.

© PXimport

Na maanden van spanning mocht de pers dan eindelijk de nieuwe Samsung Galaxy Note 8 van dichtbij bekijken. Is dit dan het toestel dat ons de kwakkelende Note 7 snel doet vergeten? Aan de indrukwekkende specs en het mooie design zal het zeker niet liggen. PCM zet de belangrijkste feiten voor je onder elkaar.

Infinity Display

Het 6,3 inch Infinity scherm met gebogen randen van de Samsung Note 8 heeft veel overeenkomsten met dan van de Galaxy 8+. Het heeft ook een resolutie van 2960x1440 en bedekt maar liefst zo’n 83% van de voorzijde van het toestel. Om energie te besparen wordt standaard de Full HD+ resolutie gebruikt en kan dat naar wens worden verhoogd naar Quad HD+. Schakel Multi Windowmodus maakt het eenvoudig om twee apps naast elkaar op het display te zetten.

Ontwerp

De Galaxy Note 8 doet sterk denken aan de Galaxy 8+ maar heeft wat minder ronde hoeken. Het toestel heeft een formaat van 162,5 x74,8 x 8,6 mm en is daarmee de grootste Note tot nu toe. Toch merk je daar door het mooie ontwerp dat geen naden heeft weinig van. Met 195 gram is hij iets zwaarder dan de S8+ en de Note 7. De vingerafdrukscanner bevindt zich aan de achterzijde; onder de dubbele camera. Al met al vinden we het een zeer geslaagd ontwerp. Je kunt kiezen tussen een zwarte of goudkleurige behuizing.

© PXimport

Top hardware

De Note 8 is – net als de S8+ - voorzien van een supersnelle 10 nm Exynos 8895 CPU en 6 GB lpddr4 RAM. Dat is 2 GB meer dan de S8+ en de Note 7 en zorgt ervoor dat het wisselen tussen apps razendsnel gaat. Hij heeft over gigabit-LTE en gigabit-wifi waardoor het ophalen en verzenden van data vlot gaat. De Galaxy Note 8 is alleen verkrijgbaar met 64 GB opslag. Als dat niet genoeg is, heb je de mogelijkheid om met een MicroSD-kaartje de opslag uit te breiden tot maximaal 256 GB. Standaard kunnen er 2 simkaarten in. De batterij is met 3300 mAh wat kleiner dan de S8+ en de voorgaande Note. We denken echter dat dit door het nieuwere ontwerp geen negatieve invloed zal hebben op de accuduur.

Dubbele camera

Samsung Galaxy Note 8 beschikt over een dubbele 12 MP camera waarvan de lenzen naast elkaar zijn geplaatst. Ze zijn beide optisch gestabiliseerd waardoor foto’s ook wanneer je trilt toch scherp blijven. Eén camera heeft een telelens met 2x optische zoom. Dat geeft dankzij de Met de Live Focus-functie de mogelijkheid om achteraf bijvoorbeeld de blur in de achtergrond van een foto aan te passen.

De camera aan de voorzijde (8MP, f/1.7) schiet zeer fraaie selfies, zelfs als er meerdere personen op de foto moeten. Deze wordt ook gebruikt voor gezichtsherkenning en maakt het mogelijk om je Note 8 letterlijk in een oogwenk te ontgrendelen.

© CIDimport

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000