CES 2017: Antivirusmaker Norton komt met eigen router

Antivirusbedrijf Norton gaat een eigen router op de markt brengen die activiteiten op het thuisnetwerk in de gaten kan houden. Dat meldt het bedrijf op CES.

Op de CES in Las Vegas introduceert Norton een eigen router, de Core. Deze router bevat ingebouwde botnetbescherming. Via een speciale functie kan de router het netwerkverkeer in de gaten houden van bijvoorbeeld IoT-apparaten en zien of deze bijvoorbeeld onderdeel uitmaken van een botnet. Bij verdachte pakketjes kan de gebruiker via de app op de hoogte gesteld worden en kan het betreffende apparaat worden afgezonderd van het thuisnetwerk.

De dual-band Norton Core ondersteunt 802.11ac met Wave-2 en MU-MIMO en wordt aangedreven door een 1,7 GHz processor. De Core kan overwg met snelheden tot 2,5 Gbps. Elk inkomend netwerkpakketje wordt naast de botnet-functie ook gescand op malware, virussen, spam en digitale inbraken.

Bij verdachte of geïnfecteerde pakketjes kan de Core-router automatisch de verbinding met het apparaat verbreken en in een speciaal afgezonderd (virtueel) netwerk plaatsen, om zo verdere infectie van het (deel) van het thuisnetwerk te voorkomen.

De Norton Core is als eerst in de Verenigde Staten te koop voor 280 dollar. Prijzen en beschikbaarheid voor Europa zijn nog niet bekend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000