Brein steekt stokje voor torrents van Nederlandse 2Lions Team

Brein steekt stokje voor torrents van Nederlandse 2Lions Team

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 21 maart 2016 - 13:33

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:20

Wie op 2Lions Team rekende voor het illegaal downloaden van films en series, moet zijn heil voortaan ergens anders zoeken. Stichting Brein heeft de Nederlandse groep gedwongen te stoppen met het verspreiden ervan.

Deze content werd onder andere aangeboden op sites als The Pirate Bay en ExtraTorrent, waar het voorzien was van Nederlandse ondertiteling. De torrents zijn inmiddels grotendeels verwijderd. Het zou gaan om duizenden titels.

Boete

Gezamenlijk moeten de drie uploaders een schikkingsbedrag van 67.500 euro betalen. Hoe Brein precies achter hun identiteit is gekomen, is verder niet uit de doeken gedaan. Mogelijk is de groep dan ook groter.

Wie nu de site van 2Lions Team bezoekt, wordt doorverwezen naar websites waar films, series, muziek en digitale boeken legaal te downloaden/streamen zijn.

Uploaden

Vorige week nog werd bekend dat Brein ip-adressen mag verzamelen, om boetes uit te delen aan uploaders. Maar providers geven die gegevens niet zonder slag of stoot op.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000