Bijzondere vorm van ransomware vraagt om naaktfoto's slachtoffers

Bijzondere vorm van ransomware vraagt om naaktfoto's slachtoffers

Computer accessoires

Geplaatst: 22 september 2017 - 11:27

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:49

Er is een nieuwe vorm van ransomware ontdekt die in plaats van een geldbedrag, om naaktfoto's vraagt om de toegang tot de computer te deblokkeren.

Onderzoekers van de site MalwareHunterTeam plaatsten op Twitter een screenshot die zichzelf nRansom noemt. In het screenshot staat dat je een ProtonMail-account moet aanmaken en vervolgens tien naaktfoto's via e-mail moet worden verstuurd. Daarna moet volgens de informatie ook geverifieerd worden of de naaktfoto's daadwerkelijk afkomstig zijn van degene die gehackt is.

Of deze methode echt werkt en of hiermee de computers van slachtoffers ook daadwerkelijk worden vrijgegeven, is niet duidelijk: niemand schijnt deze procedure ook daadwerkelijk te hebben getest. In de tekst die bij de ransomware staat namelijk ook dat de afbeeldingen worden verkocht op het diepe web.

Het is niet bekend hoe deze vorm van malware is verspreid, maar het wordt inmiddels wel gedetecteerd door een groot aantal virusscanners, meldt de website Security.nl.

Bron: Security.nl

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000