CES 2017: ASUS toont Zenfone 3 Zoom en Zenfone AR

Een telefoon die voornamelijk op fotografie is gericht, en eentje speciaal voor VR. Dat is wat ASUS heeft laten zien op CES 2017. Beide smartphones komen later dit jaar uit: de Zenfone 3 Zoom in februari en de Zenfone AR in het tweede kwartaal.

ASUS Zenfone 3 Zoom


De Zenfone 3 Zoom is een smartphone die vooral is gericht op fotografie. De telefoon heeft maar liefst drie camera's aan de achterkant, die samenwerken om het perfecte plaatje te schieten. Op die manier kan 12 keer optisch gezoomd worden. De Zenfone 3 Zoom heeft een camera met een diafragma van f1.7, zodat er meer licht in kan vallen. Ook is er een langere belichtingstijd mogelijk. Natuurlijk wordt ook het raw-formaat ondersteund.

Daarbovenop heeft ASUS een frontcamera ingebouwd met groothoeklens, zodat je met al je vrienden tegelijk op je selfie past.


Specificaties


Binnenin huist de Zenfone 3 Zoom een Snapdragon 625-chip en een enorme batterij van liefst 5000 mAh. Daarmee kun je de telefoon meerdere dagen in je broekzak houden als je op vakantie bent en toch altijd genoeg accu over hebben om mooie plaatjes te schieten.

De Zenfone 3 Zoom weegt 170 gram en is slechts 8mm dik, met even dikke randen om het scherm, zodat uiteindelijk 79% van de voorkant van de telefoon uit glasplaat bestaat. Die glasplaat is gemaakt van Corning Gorilla Glass 5, de nieuwste standaard voor smartphoneschermen.

De Zenfone 3 Zoom komt in februari van dit jaar op de markt.


ASUS Zenfone AR


ASUS presenteerde op CES nog een tweede smartphone, de Zenfone AR. Die richt zich voornamelijk op virtual en augmented reality. Daarom werkt ASUS samen met Google's Tango-project, verantwoordelijk voor Daydream, Google's virtual realitybril.

De Zenfone AR heeft een 23MP-camera en een 5,7 inch-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Mede door de koppeling met Daydream is ook 360 graden-video mogelijk.

Wanneer de Zenfone AR uitkomt, is niet bekendgemaakt. Prijzen voor beide smartphones zijn ook nog niet bekend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000