Apple brengt eerste update voor iOS 9 uit

Apple heeft iOS 9.0.1 uitgebracht, de eerste update voor het nieuwe mobiele besturingssysteem. De update heeft geen nieuwe functies, maar vooral veel bugfixes. Zo wordt een probleem gerepareerd waarbij mobiele abonnees met een custom apn niet meer op internet konden, en loopt het installatieproces niet meer vast tijdens het upgraden.

De update wordt vandaag gepusht naar iPhone- en iPad-bezitters. iOS 9-gebruikers krijgen een pop-up te zien, maar ook iOS 8-gebruikers kunnen op de normale manier upgraden, zowel OTA als via iTunes.

Bugfixes

De update heeft geen nieuwe functies voor de iPhone en iPad, maar lost vooral een aantal hardnekkige problemen op die zich in de originele versie van iOS 9 voordeden. Eén van die problemen is dat wekkers in bepaalde gevallen niet afgingen.

Ziggo Mobiel

Gebruikers van Ziggo Mobiel, en zakelijke klanten van bijvoorbeeld Vodafone kunnen ook weer op internet, want iOS 9.0.1 lost het probleem op waarbij eigen apn's overschreven werden.

'Schuif om bij te werken'

Een ander hardnekkig probleem komt voor bij het updaten van het OS. Daarbij kregen sommige gebruikers een foutmelding te zien, "Schuif om bij te werken", waarbij het scherm niet meer reageert. Ook dat is opgelost - al hebben huidige gebruikers daar op dit moment niet veel aan.

Later moment

iOS 9-gebruikers krijgen een pop-up te zien waarin staat dat ze de update kunnen downloaden. Daarbij is het ook mogelijk om de update uit te stellen naar een later moment, waarbij iOS vraagt of je dat 'tijdens je slaap' wil doen. Als je dat kiest, wordt de update 's nachts binnengehaald zodat je wakker wordt met het nieuwste besturingssysteem op je apparaat. Het is voor het eerst dat Apple dat zo doet.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000