App Store stond vol met Wordle-klonen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 11 januari 2022 - 07:01

Aangepast: 29 augustus 2022 - 14:44

De game Wordle is razend populair en dat betekent dat andere mensen aan de haal gaan met het succes. De App Store stond heel even vol met apps die de spelinhoud overnamen.

Je speelt het spel Wordle op een website. Officieel is er geen app beschikbaar. In de game krijg je zes kansen om het woord van de dag te raden. Groene letters staan op de juiste plek, terwijl gele letters aangeven dat je die letter moet verplaatsen. Het doet sterk denken aan Lingo, maar dan zonder het ballengraaien. En ja, inmiddels is er ook een Nederlandse variant.

Succes van Wordle

Het succes van Wordle zorgde er nu voor dat verschillende ontwikkelaars een graantje wilden meepikken. Zo vond je verschillende kloongames in de App Store van Apple. Denk dan aan Wordle – The App, met de tekst “Word Game Everyone's Playing!”.

Daardoor kreeg je het idee dat deze app van de officiële maker afkwam. Qua uiterlijk zag het spel er ook precies hetzelfde uit. Het grote verschil: na een gratis proefperiode van drie dagen, kreeg je te maken met een abonnement van dertig dollar.

In de afgelopen week verschenen er nog vijf andere Wordle-apps in de downloadwinkel van Apple. Een andere titel, genaamd Word – Wordle, vroeg 0,99 dollar voor het verwijderen van de advertenties. Apple heeft de spellen inmiddels verwijderd.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000