5 zomerse tips voor Spotify in de buitenlucht

© CIDimport

5 zomerse tips voor Spotify in de buitenlucht

Geplaatst: 9 mei 2016 - 10:45

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:58

Redactie ID.nl

Nu het kwik weer langzaam stijgt en de zomer voor de deur staat, zijn we het liefste zoveel mogelijk buiten. En we nemen graag een muziekje mee. Daarom vijf tips om Spotify in de buitenlucht te gebruiken.

1 - Download nummers voor offline gebruik

In het bos of op het strand is wifi vaak ver te zoeken. Muziek streamen doe je dan ook via je mobiele verbinding. Als je niet oppast, zit je voor je het weet aan je datalimiet. Je doet er dan ook slim aan om thuis alvast muziek te downloaden naar je smartphone voor offline gebruik. Spotify Premium is daarbij overigens wel een vereiste.

Lees in deze workshop hoe je Spotify-nummers naar je smartphone kunt downloaden.
 

2 - Zet de Offline-modus aan

Wil je zeker weten dat je niet per ongeluk muziek via 4G streamt, zet Spotify dan in de Offline-modus. De optie vind je helemaal bovenaan het instellingenmenu van de Spotify-app. Je kunt nu alleen nog de muziek luisteren die je eerder hebt opgeslagen voor offline gebruik.

5 zomerse tips voor Spotify in de buitenlucht-16023672

© CIDimport


 

3 - Stel een lagere bitrate in

Besluit je toch om muziek te streamen via mobiel internet, dan kun je de streamingkwaliteit omlaag bijstellen. Een lagere bitrate zorgt er namelijk voor dat je minder data verstookt. Kies hiervoor onder het kopje Geluidskwaliteit in het instellingenmenu van de Spotify-app voor Streaming > Normale kwaliteit. Dit komt overeen met een bitrate van 96 kbps.

5 zomerse tips voor Spotify in de buitenlucht-16023676

© CIDimport


 

4 - Kies een zomerse hitlijst uit

Kun je zelf niet kiezen wat je precies wilt luisteren? Laat Spotify het dan voor je doen. De muziekdienst heeft afspeellijsten klaarstaan met honderden zomerse liedjes. Je vindt ze zowel op de desktop als in de app onder Bladeren > Genres en Stemmingen > Stemming. Zo heb je bijvoorbeeld de Lentekriebels-lijst, de Pluk de Dag-lijst en de Weekend Vibes-lijst. Ook deze lijsten kun je thuis alvast opslaan voor offline gebruik.
 

5 - Luister via een Bluetooth-speaker

Al zonnend wordt een koptelefoon al snel broeierig op je hoofd. Oordopjes zijn een oplossing, maar een Bluetooth-speaker biedt pas echt uitkomst. Lekker los van snoeren, en daarnaast komt er vaak een beter geluid uit dan uit de speakers van je smartphone of tablet. Houd er wel rekening mee dat je buren mischien niet dezelfde muzieksmaak hebben als jij..

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten