Sommige Netflix-series ondersteunen ruimtelijke audio

Sommige Netflix-series ondersteunen ruimtelijke audio

Computer accessoires

Geplaatst: 8 juli 2022 - 05:10

Aangepast: 20 september 2022 - 08:01

Bepaalde films en series op Netflix ondersteunen vanaf vandaag ruimtelijke audio op Netlfix. Dit doet het bedrijf in samenwerking met Sennheiser.

Sommige Netflix-series ondersteunen ruimtelijke audio

Netflix zet de surround mixes van de programma’s om in ruimtelijke audio, wat een meeslepende ervaring moet opleveren wanneer je kijkt met een koptelefoon op of via stereospeakers.

Je hoeft hiervoor geen nieuwe hardware aan te schaffen; de speakers die je thuis hebt staan zijn waarschijnlijk gereed voor gebruik. Ook heb je hiervoor geen duur(der) abonnement nodig.

Netflix en Sennheiser slaan handen ineen

Op moment van schrijven is er nog slechts een beperkte selectie aan content beschikbaar met ondersteuning voor ruimtelijke audio. Wat kun je precies verwachten qua aanbod?

Je kunt in elk geval series als Stranger Things en The Witcher bekijken met het nieuwe audioformaat, evenals de film Red Notice. Door op ‘spatial audio’ te zoeken binnen de app, zie je de content staan.

Mocht je thuis al een Dolby Atmos-systeem hebben staan, dan doet ruimtelijke audio waarschijnlijk vrij weinig voor je. Je hebt immers al een beter alternatief tot je beschikking.

Maar goed, niet iedereen heeft (geld voor) zo’n systeem, waardoor het goed is dat Netflix in dit soort dingen investeert. En het is fijn dat het abonnees momenteel niets extra kost.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000