Zo verwijder je meekijkers uit je Netflix-account

Zo verwijder je meekijkers uit je Netflix-account

Televisie

Geplaatst: 21 november 2022 - 13:32

Aangepast: 25 november 2022 - 11:53

Wesley Akkerman

Je deelt je Netflix-account met iemand, maar na verloop van tijd spreek je diegene niet meer (om wat voor reden dan ook). Niettemin heeft die persoon nog steeds toegang tot de dienst. Je kunt die persoon natuurlijk uit je account verwijderen, maar dat was tot op heden onnodig veel werk. Netflix maakt die stap nu een stuk eenvoudiger – in dit artikel leggen we uit hoe.

Of het nu om een ex of voorheen nog goede vriend gaat, sommige relaties of vriendschappen doorstaan de tand des tijds niet. Dat is een spijtige zaak, maar het betekent niet meteen dat die personen kunnen blijven meeliften op jouw Netflix-account, toch? Het zou ook kunnen dat vrienden en familie maandelijks geld naar je overmaakten om van jouw account gebruik te kunnen maken (voor hoelang nog?), maar opeens zonder uitleg zijn gestopt met betalen. Als je na herhaaldelijk vragen nog steeds niet het respons krijgt waar je naar op zoek bent, zit er maar één ding op: weg ermee.

Netflix-accountdelers kicken

Iemand uit je account verwijderen was altijd al mogelijk. Het probleem was alleen dat alle apparaten tegelijkertijd moesten uitloggen. Dat is problematisch om verschillende redenen. Stel dat je zelf bijvoorbeeld al bent ingelogd op je gameconsole, smartphone, televisie en pc, en dat ook andere mensen her en der zijn ingelogd. Dan moet iedereen dus overal opnieuw inloggen, terwijl niemand daar om heeft gevraagd. Het zou een stuk relaxter zijn als Netflix de optie biedt één persoon of één apparaat uit de lijst van accountdelers te kunnen halen. Welnu: die dag is aangebroken.

Lees ook: Netflix-profiel overdragen, zo doe je dat!

Het is voortaan mogelijk om losse apparaten uit de lijst met accountdelers te verwijderen. Wanneer je zo’n apparaat selecteert, dan log je het account dat daar op staat dus uit. Dat is echt enorm handig: je hebt zodoende namelijk veel meer controle over wie er toegang tot jouw account heeft. En als je iemand besluit te 'kicken', hebben de anderen (en jijzelf!) daar geen last meer van. Maar hoe doe je dat precies, en zijn er nog andere dingen waar je aan moet denken? Hieronder lees je wat je over de nieuwe functie moet weten en welke stappen je na het kicken nog moet ondernemen.

Zo ziet de nieuwe pagina eruit. | Afbeelding: Wesley Akkerman

Zo verwijder je iemand uit je Netflix-account:

Het proces van iemand uit je account verwijderen is gelukkig erg simpel. We nemen je hieronder mee langs de stappen die je moet nemen.

➥ Ga naar de website van Netflix voor je accountinstellingen. Die kun je via een omweg bereiken via de officiële website, of je klikt op deze link.
➥ Log vervolgens met je accountgegevens in als beheerder.
➥ Als het goed is, zie je nu een overzicht van al je accountgegevens. Links staan de rubrieken en rechts staan alle opties. Zoek links in het menu Beveilig en privacy op.
➥ Rechts daarvan staan enkele opties in het blauw. Voorheen stond daar alleen Uitloggen op alle apparaten en Je persoonsgegevens downloaden, maar nu staat er dus ook Toegang tot apparaten beheren. Klik op die laatste optie.
➥ Je komt nu op een nieuwe pagina uit met een overzicht van apparaten en gekoppelde profielen.
➥ Het overzicht toont verschillende blokken met de volgende informatie: apparaattype, profielnaam, laatst bekeken en locatie.
➥ Rechts in de hoek van elk blok zie je een grote knop met Uitloggen staan. Wanneer je op die knop drukt, log je het betreffende profiel (inclusief account) dus uit op afstand. Diegene moet dan opnieuw inloggen om weer toegang tot de videostreamingdienst te krijgen.

Vooral dat laatste is even handig om scherp op te zijn. Als je je wachtwoord namelijk niet verandert, kan die persoon gewoon opnieuw inloggen met de bestaande gegevens. Als je geluk hebt, heeft iemand dat wachtwoord niet opgeslagen, maar daar kunnen we niet van uitgaan. Daarom leggen we hieronder ook meteen uit hoe je je wachtwoord aanpast.

Je Netflix-wachtwoord wijzigen

Het Netflix-wachtwoord wijzigen is gelukkig heel simpel. Doe dat vooral wanneer je iemand uit je account verwijdert, zodat je je daarna geen zorgen hoeft te maken over het opnieuw kunnen inloggen.

➥ Om het wachtwoord te wijzigen, ga je na het inloggen op Netflix naar deze pagina.

➥ In het bovenste veld vul je het oude wachtwoord in.

➥ In het middelste veld vul je het nieuwe wachtwoord in.

➥ In het onderste veld ten slotte bevestig je het nieuwe wachtwoord.

➥ Je kunt er nu voor kiezen om iedereen automatisch uit te loggen, zodat ze moeten inloggen met het nieuwe wachtwoord. Maar omdat we dus net één persoon hebben gekickt, hoeven we deze stap niet te ondernemen. Dan kunnen de andere mensen gewoon blijven kijken zonder gedoe. Uiteraard moet je het nieuwe wachtwoord dan alsnog delen voor als ze op een nieuw apparaat willen inloggen.

➥ Druk nu op de blauwe knop Opslaan en de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Als je de bovenstaande stappen allemaal hebt doorlopen, weet je zeker dat die verwijderde persoon geen toegang meer heeft tot je account. En dat is wel zo'n fijn idee.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000